Fietsboxen

gelakt frame en Thermowood Ayous | ref. CF 214

Concept

In onze fietsboxen vindt u al onze ervaring inzake fietsparkeren terug. De basis is een gestandaardiseerd en beproefd concept dat we snel en eenvoudig kunnen aanpassen aan uw noden en vereisten. Van individuele fietsboxen, over fietsboxen voor meerdere fietsen, tot units met meerdere fietsboxen. De diepte, breedte en hoogte zijn aanpasbaar, want een standaard fiets bestaat niet. Bakfietsen hebben meer diepte nodig. En sommige mensen verkiezen de ergonomie en het comfort van een extra hoge fietsbox. Verder kunnen al onze fietsboxen voorzien worden van een groendak!

Een goede fundering is onontbeerlijk. Wij adviseren een betonplaat of betonsokkels. Enkel zo bent u zeker dat de fietsboxen doorheen de tijd niet zullen verzakken.   

Maak uw fietsbox compleet met fietsklemmen met inrijrail, verlichting en oplaadpunten.


FSC grenen houten wanden | ref. CF 202

Afwerking

Al onze fietsboxen hebben als basis een thermisch verzinkt stalen frame. Dit frame kunnen we optioneel afwerken in elke gewenste RAL kleur (zgn. duplexsyteem).

Optioneel kunnen de houten wanden de dakopbouw verbergen. Hierdoor trekt het natuurlijke materiaal alle aandacht, maar blijft u genieten van de kwaliteiten van het achterliggende stalen frame.

U heeft keuze uit meerdere houten en stalen wandbekledingen om te komen tot een oplossing die perfect aansluit bij uw wensen. 

  • vacuüm geïmpregneerd grenenhout
  • tropisch hardhout klasse 1
  • Thermowood Ayous / grenen
  • dubbelstaafmatten
  • staalplaat | personaliseerbaar met uitgelaserd logo of bestickering
  • geperforeerde staalplaat

Maak van een fietsbox een fietskluis door te kiezen voor wanden uit staalplaat. Toch liever de uitstraling van hout? Dat kan! Wij kunnen dubbelstaafmatten voorzien achter het latwerk..


individuele inloopfietsboxen | ref. CF 64

Deuren

Tot een breedte van ca. 1,5 meter voorzien wij een enkele draaideur. Voor bredere fietsboxen is een dubbele draaideur de beste keuze.

Standaard zijn alle deuren voorzien van een deurstop, zodat ze steeds binnen het gewenste draaibereik blijven.

Elke constructie met één of meerdere deuren is erg gevoelig aan zetting van de constructie en of ondergrond...met klemmende of slecht sluitende deuren als gevolg. Maar ook oneigenlijk gebruik van de deur kan leiden tot ernstige problemen. Daarom zijn onze unieke scharnieren bestand tegen erg hoge belastingen: ze weerstaan moeiteloos het gewicht een volwassen persoon die aan de deurvleugel gaat hangen. Verder kunnen ze worden bijgesteld, zodat de deuren niet klemmen of slecht sluiten als de constructie zich zou zetten. Oh ja, de scharnieren zijn uiteraard ook helemaal inbraakwerend!


Fietsboxen met sedum groendak | ref. CF 198

Duurzaamheid³

Onze fietsboxen zijn ontworpen en gebouwd om decennialang mee te gaan, zijn gemaakt uit duurzame materialen en kunnen voorzien worden van een groendak. Dit noemen wij duurzaamheid³.

1 | Wij bouwen onze fietsboxen met dezelfde beproefde technieken als al onze fietsenstallingen. Thermisch verzinkte stalen constructies bewijzen al bijna 200 jaar hun kwaliteiten in talloze toepassingen. 

2 | Duurzaamheid³ is ook gebruik maken van 100% recycleerbare of hernieuwbare materialen. Wanneer de fietsbox het einde van de levensduur bereikt heeft, kunnen zowel het zink als het staal teruggewonnen worden. Zo is het door ons gebruikte staal momenteel al voor meer dan 90% afkomstig uit recyclagestromen. Hout is hét hernieuwbare materiaal bij uitstek. Wanneer u kiest voor FSC of PEFC gecertificeerd hout bent u zeker van een duurzame herkomst. 

3 | Een groendak buffert regenwater en houdt de fietsbox koeler tijdens de zomermaanden. Het biedt ook esthetisch een enorme meerwaarde, zeker als u vanop een verdieping uitkijkt op de fietsbox.


Buurtfietsboxen te Kortrijk | ref. CF 194